Prijem za sudionike projekta Comenius iz Novigrada Podravskog

Projekt „How Big Is Your Foot?“ provodi se u OŠ „Prof. B. Mađer“ u Novigradu Podravskom kao multilateralno partnerstvo osnovnih škola iz Irske, Estonije, Norveške, Velike Britanije, Portugala, Turske i Hrvatske uz pomoć Agencije za mobilnost i programe EU. Ova je škola prva u Koprivničko-križevačkoj županiji koja sudjeluje u ovom partnerstvu i zato je za učenike i profesore organiziran prijem u petak 16. ožujka u prostorima Županije.

Sudionike projekte pozdravili su zamjenik župana Ivan Pal i pročelnik Mladen Antolić. Imali su prilike čuti što su sve učenici radili u sklopu samog projekta, koji ima za cilj aktivno sudjelovanje uključenih u identificiranje i rješavanje ekoloških problema, timski rad te promicanje suradnje s ekološkim udrugama. Uz pisanje zelenog rječnika na 7 jezika, izradu eko torbica i igračaka od recikliranog materijala, učenici su sudjelovali u eko mjuziklu „The Big Blue and Green Machine“ te su proveli preko 50 mobilnosti i posjetili 6 europskih država.

Voditeljica projekta Mirjana Mihalec objasnila je kako projekt završava manifestacijom u novigradskoj školi polovicom svibnja ove godine kada se očekuju gosti iz svih zemlja sudionika te bogat zajednički kulturni i ekološki program.