Prijem za hrvatsku prvakinju Nikolinu Lončar

U utorak, 08. prosinca, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren, te zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota, upriličili su prijem za prvakinju Hrvatske u kuhanju gđu. Nikolinu Lončar, djelatnicu koprivničkog restorana Zlatan. Nikolina Lončar je pobjednica Državnog prvenstva kuhara održanog od 18. do 21. studenoga u Opatiji. Profesionalni kuhari tamo su se natjecali u sedam pojedinačnih i jednoj ekipnoj kategoriji, a nakon tri obvezne kategorije (hladno jelo, toplo jelo i meni od zadanih namirnica) pobijedila je upravo Nikolina Lončar iz Koprivnice.

Prilikom susreta župan Koren je istaknuo da će Županija u budućnosti nastojati što više popularizirati zanimanje kuhara, kako bi se to zanimanje u Hrvatskoj, kao zemlji turizma, tretiralo kao elitno. Dodao je kako svako u svojem zanimanju treba težiti da bude najbolji, u čemu je gđa. Lončar na vrlo impresivan način uspjela. Zamjenik župana Ivan Pal naglasio je da je   uspjeh gđe. Lončar pravo čudo i rezultat iznimnog napora, jer natjecati se u konkurenciji najboljih kuhara iz elitnih hotela i snažnih ugostiteljskih poduzeća sigurno nije bilo lako.

Nikolina Lončar se zahvalila što je Županija prepoznala njenu kvalitetu, te naglasila da je put do ostvarenja ovog rezultata bio je iznimno težak. Također se zahvalila g. Goranu Horvatu, vlasniku restorana Zlatan, koji joj je bio podrška u ostvarenju velikog uspjeha.