Prijem za grupu autora Foto kino kluba Drava i Fotografskog društva Koprivnica

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, 6. studenog 2008. sa svojim suradnicima održao je svečani prijem za grupu autora Foto kino kluba Drava i Fotografskog društva Koprivnica, te im čestitao  na obavljenom radu i ostvarenim rezultatima.

Foto kino klub Drava iz Đurđevca djeluje već deset godina na području naše županije, a i šire. Ove godine otvorili su deseti jubilarni Podravski salon umjetničke fotografije gdje su ostvarili izvanredne rezultate. Svake godine organizatori su Podravskog fotosafarija na kojem sudjeluje oko 450 fotografa iz hrvatske, Slovenije i Mađarske. Na fotosafariju snimi se i do 15 tisuća fotografija, od kojih mnoge sudjeluju na nacionalnim i međunarodnim izložbama što je neprocjenjiva kulturna i turistička promidžba Podravine i Hrvatske.

U suradnji s Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije ove godine su organizatori 4. Međunarodne revije turističke fotografije na koju se prijavio 61 autor s 206 radova iz pet zemalja.

Foto kino klub Drava osnivač je Fotografskog društva Koprivnica koje se afirmiralo s međunarodnom izložbom na temu bicikla i sudjelovanjem na mnogim međunarodnim i nacionalnim izložbama.

Dugačak je popis nagrada, izložaba i akcija koje su u ovih deset godina djelovanja osvojili i ostvarili, od kojih izdvajamo samo nekoliko iz prošle dvije godine: prva nagrada u konkurenciji 40 zemalja u Požegi, četiri prve nagrade u konkurenciji 6 zemalja i 90 autora u Đurđevcu, prva nagrada u konkurenciji 60 autora u Zagrebu, prva i druga nagrada u Novigradu Istarskom itd.