U Županijskoj upravi održan prijem za sudionike manifestacije 32. Susreti Novigrada

Povodom 32. Susreta Novigrada, manifestacije čiji je domaćin Općina Novigrad Podravski, u prostorima Županijske uprave održan je prijem na kojemu su se okupili predstavnici još četiri mjesta koja u svom nazivu imaju riječ Novigrad – dalmatinski Novigrad, istarski Novigrad, Novigrad na Dobri te Novi Grad, mjesto u Brodsko-posavskoj županiji koje se ove godine po prvi put uključilo.

Domaćin prijema bio je zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je pohvalio dugogodišnju tradiciju okupljanja mještana i doprinos suradnji različitih dijelova Hrvatske, a pozdravne riječi uputili su predstavnici okupljenih općina, kao i domaćin, načelnik Novigrada Podravskog Zdravko Brljek. Goste su pozdravili i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te saborski zastupnik Damir Felak.

Tradicija ovih susreta pokrenuta je davne 1986. godine na inicijativu Novigrada Podravskog, a ovogodišnje okupljanje ima i tematski prizvuk jer se ujedno slavi i 140. obljetnica osnutka DVD-a Novigrad Podravski. U sklopu manifestacije održan je i radni sastanak pod nazivom „Pet Novigrada, pet ideja, jedan cilj“ na kojemu se razgovaralo o mogućnostima suradnje na području poduzetništva, infrastrukture, turizma, poljoprivrede i kulture te ostalim temama.

Služba ureda župana