Prijem kod ministra turizma Damira Bajsa

Ministar turizma, gospodin Damir Bajs, održao je danas 15. rujna 2008. prijem za delgaciju naše županije i grada Đurđevca, vezano na skorašnji odlazak u Bordaux u Francusku na proglašenje pobjednika europske destinacije izvrsnosti.

Delegaciju koja će nas predstavljati u Bordaux-u u Francuskoj čine: Darko Koren, župan, Mladen Roštan, gradonačelnik Đurđevca, Zdravko Mihevc, direktor TU TZ Koprivničko-križevačke županije, Marijan Ružman, predsjednik TZ Đurđevca i Anđela Lenhard Antolin, članica vijeća TZ Đurđevca i glasnogovornica “Picokijade”.
Navedena delegacija na čelu sa županom, nakon razgovora o Đurđevcu kao turističkoj destinaciji i ovogodišenjem pobjedniku u natjecanju za europsku destinaciju izvrstnosti, iskoristila je ovu prigodu da detaljnije upozna ministra i njegove suradnike s turističkim projektima naše županije.

Ministar Bajs je sa zadovoljstvom saslušao izlaganje o projektima u Županiji i obećao pomoć i podršku Ministarstva turizma u njihovoj realizaciji.

Isto tako, izrazio je uvjerenje, da će naši predstavnici u Bordaux-u u Francuskoj uspješno zastupati Grad Đurđevac, Koprivničko-križevačku županiju i cijelu Hrvatsku.

PICOKIJADA – NACIONALNI POBJEDNIK ZA EUROPSKU DESTINACIJU IZVRSNOSTI

Povjerenstvo HTZ-a za izbor europske destinacije izvrsnosti, nakon velikog finala u Svetom Martinu na Muri, izabralo je đurđevačku Picokijadu za nacionalnog pobjednika europske destinacije izvrsnosti. Tako će đurđevčani, u društvu s ostalim nacionalnim pobjednicima europske destinacije izvrsnosti, najesen u Francuskoj predstaviti svoje turističke i druge vrijednosti. Biti najbolji u konkurenciji sa Sisačkim viteškim turnirom, Sinjskom alkom, Čakovcem gradom Zrinskih i Etno Landom Dalmati, veliko je priznanje za turističke djelatnike Grada Đurđevca, Županije ali i svima onima koji su kroz desetljeća doprinjeli uspjehu manifestacije. Ovo je ujedno i velika promocija naše županje ali i obveza za očuvanje i unapređenje kvalitete manifestacije te daljnja ulaganja.