Prepoznata humanitarnost gimnazijalaca

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj otvorila je 18. listopada natječaj pod nazivom „Ljudi za ljude“ za učenike srednjih škola. Natječaj se provodio do 1. prosinca u okviru Europske godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, a pokrenut je povodom Međunarodnog dana borbe za iskorjenjivanje siromaštva (17. listopada).

Prijavilo se pedesetak grupa iz cijele Hrvatske koje su morale pokazati kako su nekome pomogle ili poduzele konkretne i inovativne aktivnosti u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Svoje humano djelo učenici su morali dokumentirati audio-vizualnim zapisom.

Radove je ocjenjivao stručni žiri Delegacije Europske unije, a naglasak je stavljen na recentnost akcije, inovativnost ideje, učinak i održivost same akcije u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti te kreativnost prezentacije aktivnosti koju su učenici poduzeli.

Treće mjesto dijelilo je nekoliko sudionika, među kojima je i tim Gimnazije „Fran Galović“.Učenice Karla Češnjaj i Katarina Posavec sa svojim mentorom profesorom Vjekoslavom Robotićem organizirale su kreativnu radionicu i humanitarnu akciju financijske pomoći obitelji iz Nuštra kao jednoj od najugroženijih obitelji koje je predložio Centar za socijalnu skrb.
Čestitamo dobitnicima na ovom vrijednom priznanju kojim je prepoznata nesebičnost djevojaka koje su zadovoljstvo našle u pomaganju drugima.

R. Š.