Premijerka Jadranka Kosor otvorila dvoranu u Goli i Koprivnici „darovala“ vojarnu

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u srijedu, 19. siječnja, u Goli je svečano otvorila školsku športsku dvoranu. Događaju su uz premijerku bili nazočni i potpredsjednik hrvatskog Sabora Josip Friščić, saborski zastupnik i načelnik općine Gola Stjepan Milinković, brojni ministri i dužnosnici, te zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota.

U svojem obraćanju premijerka Kosor je istaknula kako je važno da se pomaže malim sredinama u kojima još postoji optimizam i vjera u zajednički boljitak. Pohvalila je i suradnju lokalnih vlasti i Županije s Vladom te poželjela da se upravo u novootvorenoj dvorani rađaju profesionalni sportaši i otkrivaju novi talenti. Izgradnja dvorane vrijedne preko 7,9 milijuna kuna financirana je najvećim dijelom iz sredstava Programa EIB 2 te iz proračuna Općine Gola i Koprivničko-križevačke županije, a radove je izvodilo poduzeće Bistra d.o.o. Đurđevac.

Nakon ove svečanosti predsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se s gradonačelnikom Koprivnice Zvonimirom Mršićem i potpisala Ugovor o prijenosu nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske (koprivnička vojarna) Gradu Koprivnici u svrhu izgradnje sveučilišnog kampusa. Svoj posjet završila je posjetom prehrambenoj kompaniji Podravci gdje se kratko zadržala na radnom sastanku s Upravom kompanije.