Preko 500.000 kuna za deficitarna zanimanja

U velikoj vijećnici Grada Križevaca je u srijedu 5. listopada održano svečano potpisivanje sporazuma i ugovora o stipendiranju učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a u suradnji s gradovima Križevci, Koprivnica i Đurđevac, te poduzećima i obrtnicima iz Koprivničko-križevačke županije osigurala je stipendije u iznosu od 700 kuna mjesečno po učeniku za 60 deficitarnih obrtničkih zanimanja u školskoj godini 2011./2012. Za navedenu namjenu ukupno je osigurano oko 500.000 kuna.

Istaknuto je kako se ovakvim stipendiranjem potiče obrazovanje kadrova u skladu s potrebama gospodarstva i tržišta rada Županije. Prigodom potpisivanja također je predstavljena i realizacija Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva na područje Koprivničko-križevačke županije.

Uz državnu tajnicu Tihanu Kraljić i župana Darka Korena potpisivanju sporazuma prisustvovali su gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan te brojni predstavnici institucija i ustanova s područja obrtništva i obrazovanja.