Predstavnici Županije na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Kalinovac

Općina Kalinovac uz bogat program slavi svoj Dan i blagdan svog zaštitnika svetog Luke evanđelista, a svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je održana u petak, 19. listopada prisustvovali su zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Sjednica Općinskog vijeća održana je u novouređenom prostoru Društvenog doma u Kalinovcu koji su tom prilikom zamjenik Sobota i načelnik Danijel Zvonar svečano otvorili rezanjem vrpce.

Sjednicu je vodio  predsjednik Općinskog vijeća Mladen Orešić, a načelnik Zvonar u svom se govoru osvrnu na aktualne projekte i programe, naglasivši kako brinu o potrebama svih svojih stanovnika.

Općina sufinancira vrtić s milijun kuna godišnje, za svako novorođeno dijete dajemo pet tisuća kuna, pomažemo u nabavi udžbenika, studenti dobivaju bespovratnu pomoć, kao i stariji i umirovljenici. Prijašnji projekt za izgradnju novog dječjeg vrtića nije prošao, tako da je prijavljen novi, vrijedan 8 milijuna kuna, a prijavili smo i projekt Brižne žene Podravske. Općine Kalinovac ne bi bilo bez ljudi, a svi mi zajedno imamo cilj da ju učinimo kvalitetnim i poželjnim mjesto za život.“, kazao je načelnik Zvonar te zahvalio na suradnji Koprivničko-križevačkoj županiji.

Zamjenik Sobota uputio je čestitke domaćinima i okupljenima te poručio: „Iako mala površinom i brojem stanovnika, ova je Općina velika po mnogočemu, a prvenstvo po radišnosti i poduzetnosti njezinih stanovnika. Planova je puno i to nas veseli, a važno je i istaknuti kako nikad prije nije bilo toliko mogućnosti povlačenja sredstava iz europskih fondova kao danas. Naše jedinice lokalne samouprave u tome su napravile veliki iskorak, koriste ta sredstva na zadovoljavajući način i ponosi smo što se gotovo svakodnevno odvijaju radovi na prostoru Županije. Razvijenost Općine dokaz je ulaganja u standard i kvalitetu života na ovom području, bez obzira na smanjene prihode od rudne rente. Siguran sam kako će vodstvo Općine imati volje, odlučnosti i mudrosti da iskoristi mogućnosti koje joj se nude te ćemo zajedno razvijati Kalinovac na način na koji je on razvijan od svog osnutka. Još jednom vam želim sretan Dan Općine i blagdan svetog Luke evanđeliste.

U ime načelnika i gradonačelnika čestitke je uputio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, u ime prijateljskih općina Blaze Shapov, načelnik Općine Bogdanci, a prigodne su riječi uputili i saborski zastupnici Branko Hrg, Damir Felak i Mladen Mađer.

Sjednici su prisustvovali i brojni načelnici općina, gosti iz Podstrane, Bogdanovaca u Makedoniji i Balatonboglara u Mađarskoj, članovi Županijske skupštine i općinski vijećnici, gospodarstvenici te predstavnici ustanova, udruga i društava, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Kulturna udruga “Tomislav Franjić”, Glazbeni sastav “Gorbonuk” i Martin Miklić.

Program proslave „Lukovo v Kalnovcu 2018.“ započeo je u četvrtak, svetom misom i predstavljanjem knjige Sunčice Orešić „Joha i vilenjaci“, a nakon svečane sjednice Općinskog vijeća održan je Da otvorenih vrata Udruge „Kalnovčice“. Za danas je u planu prezentacija strojeva i radne opreme tvrtke Rasco, sajam domaćih proizvoda i obrtnika, folklorna večer i zabava pod šatorom uz glazbu. Nedjelja će započeti natjecanjem u gađanju glinenih golubova i revijalnom nogometnom utakmicom, zatim će se održati Međunaroda izložba rakije i octa te predstava „Svoga tela gospodar“.

Detaljan program „Lukova v Kalnovcu“ možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana