Predstavnici Županije na predstavljanju projekta o lokalnom partnerstvu za zapošljavanje

Europski socijalni fond sufinancira partnerski pristup lokalnom zapošljavanju. On bi se trebao početi provoditi od strane aktera na lokalnoj razini, a u Pučkom otvorenom učilištu o tome je u četvrtak 13. svibnja 2010. godine provedena i rasprava.

Prezentaciji projekta „Lokalna partnerstva za zapošljavanje – Faza 3“ prisustvovali su i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Mladen Antolić.

„Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3“ projekt je koji se financira u sklopu IV. Komponente Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) „Razvoj ljudskih potencijala“. Inicijator i korisnik projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje koji je za ovu prezentaciju uspio zainteresirati i predstavnike HGK-a, HOK-a, sindikata, udruga i poduzetnika. Program ima za cilj pomoći zemljama kandidatkinjama u razvoju politika koje se provode u pripremama za punopravno članstvo Hrvatske u Europskoj Uniji.

U projektnom timu nalaze se brojni međunarodni i domaći stručnjaci, a o detaljima projekta govorio je Gerhard Hiemeyer, glavni projektni savjetnik i pročelnik Područne službe HZZ-a Osijek.