Predstavnici Koprivničko-križevačke županije na hrvatsko-mađarskom susretu ”Zajedno u Europi”

U subotu 04. lipnja predstavnici Koprivničko-križevačke županije, zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota, predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček, te direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc prisustvovali su hrvatsko-mađarskom susretu „Zajedno u Europi“ koji se održao u mjestu Sormás kod Nagykanizse.

Susret je organiziran od strane Hrvatske turističke zajednice predstavništva u Budimpešti i dviju zaklada iz Mađarske, a uz predstavnike Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Međimurske županije, susretu su prisustvovali i predsjednik mađarske Vlade Tibor Navracsics, državni tajnik Zoltan Balog, nekoliko zastupnika iz mađarskog parlamenta, hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, te ostale ugledne osobe iz hrvatskog i mađarskog javnog i kulturnog života.

Zamjenik župana Ivan Pal i direktor Turističke zajednice sudjelovali su na Okruglom stolu na temu „Kako zajednički što bolje iskoristiti sredstva EU fondova u turizmu?“.

Cilj susreta je produbljivanje hrvatsko-mađarskih odnosa, odnosno nastavak suradnje između hrvatskih i mađarskih županija, s naglaskom na gospodarsku i kulturnu suradnju.

Direktor TU TZ KKŽ: mr. sc. Zdravko Mihevc