Predstavljena knjiga „Molve – ljudi, selo i okoliš u dugom trajanju“

U subotu, 27. studenog, u Društvenom domu u Molvama predstavljena je knjiga Molve – ljudi, selo i okoliš u dugom trajanju. Knjiga obuhvaća radove više od 20 autora, a izdavači su Društvo za povjesnicu i starine Molve, Družba Brače Hrvatskog Zmaja i izdavačka kuća Meridijani.

O knjizi su govorili recenzent prof. dr. sc. Dragutin Feletar i urednici doc. dr. sc. Hrvoje Petrić i Mario Kolar. Dragutin Feletar je istaknuo kako je u Molvama i u prošlosti bila veoma razvijena izdavačka djelatnost te da je cilj da svaka župa u Podravini ima ovako prestižnu monografiju. „Ništa manje važno nije niti konstantno raditi na istraživanju povijesti jer je to jedini pravi način da razumijemo i planiramo našu budućnost. Upravo naša povijest pokazuje koliko vrijedimo i koliko je naša istinska snaga.“ kazao je

U glazbenom dijelu programa nastupio je tamburaški orkestar Osnovne škole Molve, a promociju su pratili brojni gosti te je dvorana Društvenog doma bila premala za sve koji su željeli biti dio ovog kulturnog događaja. Ispred Koprivničko-križevačke županije događaju je prisustvovala stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol Melita Pavlek.