Predsjednik Županijske skupštine na svečanoj sjednici povodom Dana Međimurske županije

U Centru za kulturu Čakovec u petak, 27. travnja održana je svečana sjednica Županijske skupštine Međimurske županije, kojom je obilježeno 25 godina od osnutka Međimurske županije i spomendan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

U ime Koprivničko-križevačke županiji svečanoj sjednici prisustvovao je predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a brojne goste iz političkog, gospodarskog, društvenog, sportskog i vjerskog života pozdravili su domaćini – predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije Mladen Novak i međimurski župan Matija Posavec.

Sjednici su prisustvovali i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Đuro Horvat, izaslanik Predsjednika Vlade RH, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar te izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Nagradu Zrinski primili su GKP PRE-KOM iz Preloga, Udruga “Zora” iz Čakovca, akademik Dragutin Feletar iz Donje Dubrave, mr. sc. Zvonko Golub iz Čakovca te Ivica Jurgec iz Strahoninca. Povelje Međimurske županije dodijeljene su prvom međimurskom županu Marijanu Ramušćaku, Mariji Trstenjak, Blažu Jakupaku (posthumno), UDVDR Ogranku Donja Dubrava, Božidaru Žegercu, Ivanu Krikoviću i Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec.

U sklopu kulturno-umjetničkog programa nastupili su međimurska operna diva Evelin Novak, glumac Joško Ševo te pjevački zborovi “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca i “Josip Vrhovski” iz Nedelišća.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: regionalni.com