Predsjednik Ivo Josipović posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Predsjednik Josipović je istaknuo želju da sinergijom gospodarskih, političkih i stručnih znanja Županija nastavi u smjeru u kojem je krenula

U sklopu posjeta Gradu Koprivnici, povodom obilježavanja 20. obljetnice funkcioniranja Grada kao jedinice lokalne samouprave, Koprivničko-križevačku županiju je u ponedjeljak 22. travnja posjetio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Uz župana Darka Korena, predsjednicu Županijske skupštine Milicu Fuček, zamjenike župana Ivana Pala i Darka Sobotu i njihove suradnike, predsjednika su dočekali gradonačelnici sva tri grada u Županiji, Vesna Želježnjak, Branko Hrg i Slavko Gračan, kao i tajnici Gospodarske i Obrtničke komore Božo Barač i Krunoslav Vitelj.

U kratkom obraćanju župan je upoznao predsjednika s razvojnom vizijom Županije kao područja koje će u budućnosti ubrzano raditi na proizvodnji i razvoju energije, te mu je predstavio prostor i najznačajnije projekte koji se u Županiji provode. Ukazao je i na želju da Podravka bude i dalje nositelj gospodarskog razvoja jer se radi o kompaniji od vitalnog značaja za širu regiju.

Predsjednik Josipović je istaknuo želju da sinergijom gospodarskih, političkih i stručnih znanja Županija nastavi u smjeru u kojem je krenula. Pohvalio je dosadašnji trud domaćina te podcrtao da bez obzira na lokalne izbore postoje ciljevi koji su nisu vezani za pojedinačne mandate.

Na kraju protokola u Županiji župan je predsjedniku poklonio srebrnjak Svetog Marka Križevčanina, zaštitnika Županije, i sliku domaćeg autora Ivana Andrašića.