Predsjednik Ivo Josipović posjetio Đurđevac

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio je u subotu 19. studenog Grad Đurđevac. U đurđevačkoj gradskoj vijećnici dočekali su ga gradonačelnik Slavko Gračan, saborski zastupnik Zvonimir Mršić, predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, te brojni predstavnici gospodarskog, političkog i javnog života.

Gradonačelnik Gračan upoznao ga je sa školstvom, gospodarstvom i kulturnom kartom đurđevačke Podravine, a pozdravio ga je i župan Darko Koren. Zahvalio mu je na posjetu i predložio da u sljedećem dolasku posjeti prigorski dio Županije, tj. kalnički i križevački kraj.

Predsjednik Josipović se u svom govoru posebno osvrnuo na problematiku decentralizacije, te rekao da iskustvo Europe pokazuje da mudro provedena decentralizacija donosi sveobuhvatni razvoj. Svakako da bi u tome značajan napredak ostvarilo i područje Đurđevca. Pozvao je sve koji sudjeluju u javnom životu da se pridržavaju kulture civiliziranog političkog dijaloga.

Nakon sastanka u gradskoj vijećnici predsjednik Josipović i gosti družili su se s građanima na centralnom gradskom trgu, te se uputili u đurđevački Stari grad. Nakon razgledavanja Galerije i zbirku donacije Ivana Lackovića Croate, predsjednik je posjetio i tvrtku HAAS DOM d.o.o., te Geografsko-botanički rezervat „Đurđevački pijesci“.