Predmartinjska večer kulture u Virju

U sklopu proslave Dana Općine u prostorima škole u Virju je u utorak 6. studenog održana „Predmartinjska večer kulture“. Svečanost je bila prigoda da se otvori izložba fotografija današnjih i nekadašnjih učenika virovske škole, te da se predstave dvije knjige i novi zbornik „Virje na razmeđu stoljeća“. Ravnateljica škole Marica Cik Adaković uvodno je pozdravila brojne goste, a posebno članove Družbe „Braća Hrvatskoga zmaja“ koji su se u odazvali u velikom broju, na čelu s velikim meštrom Nevijem Šetićem.

Izložbu fotografija otvorio je načelnik Općine Mirko Perok, nakon čega je časna sestra Katarina Maglica predstavila knjigu Dražena Podravca „Sestre dominikanke u Virju“, a poznati povjesničar Hrvoje Petrić predstavio je knjigu Ivice Zvonara „Crkva sv. Križa“.

Ugledni geograf Dragutin Feletar predstavio je šesti broj zbornika „Virje na razmeđu stoljeća“, koji je posljednji put tiskan 1993. godine. Novi broj obiluje brojnim stručnim člancima različite tematike o Virju i okolici, a uredili su ga Dragutin Feletar i Dražen Podravec.

Koprivničko-križevačku županiju je na ovoj svečanosti predstavljao pročelnik Vladimir Šadek.