Poznati vrhunski kuhari Tomislav Gretić, Priska Thuring i Ljubo Matulin u Obrtničkoj školi Koprivnica

Učenike završnog razreda smjera kuhar Obrtničke škole Koprivnica, koji se pripremaju za dvotjednu praktičnu nastavu u Budimpešti u sklopu projekta Kuhajmo EUjedinjeni, 11. i 12. prosinca posjetili su poznati kuhari Tomislav Gretić sa suprugom Priskom te Ljubo Matulin kako bi im pokazali svoje kulinarske vještine i ideje.

Prošlogodišnji član žirija u televizijskoj emisiji Masterchef Tomislav Gretić, njegova supruga Priska i Ljubo Matulin, prošlogodišnji natjecatelj u istoj emisiji, stigli su u Obrtničku školu na poziv Vedrana Bega, stručnog učitelja Škole. Stručne, ali i jezične i kulturološko-pedagoške pripreme za učenike već dva mjeseca održava dio profesora Škole kako bi se kandidati što bolje pripremili za dvotjedno obavljanje praktične nastave u budimpeštanskom hotelu. Naime, zahvaljujući ovom projektu mobilnosti, za koji je Obrtničkoj školi dodijeljena financijska potpora od nešto više od pet tisuća eura, oni će krajem siječnja 2013. godine u Budimpešti moći usavršavati svoje profesionalne, ali i komunikacijske i jezične vještine.

U tome su im zasigurno pomogli i gosti predavači Tomislav Gretić, inače glavni chef  luksuznog rovinjskog hotela Monte Mulini, njegova supruga Priska, vrhunska kuharica zaposlena u rovinjskom hotelu Lone, i (po drugi put) Ljubo Matulin, također zaposlen u vrhunskom hotelu, otkrivši im svoje kulinarske tajne te s njima podijelivši svoja profesionalna iskustva.

Melita Golubić