„Povezivanje multimedijskih kulturnih centara u okviru prekogranične suradnje’’

U Maloj vijećnici Grada Križevaca je u ponedjeljak 12. prosinca održan početni sastanak projekta „Povezivanje multimedijskih kulturnih centara u okviru prekogranične suradnje“. Projekt provode glavni korisnik projekta Gradska knjižnica ”Franjo Marković” Križevci, mađarski partner ”August Šenoa” Horvát Klub Pécs, te pridruženi partner Grad Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 109 tisuća eura, od čega proračun Gradske knjižnice iznosi 68 tisuća eura. Od ukupne vrijednosti projekta 85% sufinancira Europska unija kroz IPA Mađarska-Hrvatska prekogranični program, a preostalih 15% osiguravaju projektni partneri.

Kroz ovaj projekt Gradska knjižnica će opremiti multimedijalnu dvoranu u novim prostorijama na lokaciji bivše vojarne. Uz audio opremu, rasvjetu te opremu za simultano prevođenje, nabavit će se i video oprema, što će omogućiti održavanje kino projekcija u Križevcima. Nadalje, u prvom razdoblju provođenja projekta očekuje se i formiranje lokalnog kulturnog klastera, kao zajednice udruga iz kulture na području Grada Križevaca, čime će se omogućiti udrugama da zajednički izrađuju i provode programe iz kulture.

Početnom sastanku projekta ispred Županije je prisustvovala savjetnica u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Vesna Peršić Kovač.