Potpisan ugovor o školi plivanja

Ugovora o provedbi i financiranju obuke neplivača za osnovne škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija potpisan je u srijedu, 1. veljače, na bazenima „Cerine“ u Koprivnici. Potpisali su ga župan Darko Koren, direktorica poduzeća Trg d.o.o. Koprivnica Martina Golčić i predsjednik Udruge Kineziologa Grada Koprivnice Igor Sedlanić.
Ugovor će omogućiti provođenje škole plivanja na koprivničkim bazenima za 580 učenika trećih razreda iz 17 županijskih osnovnih škola. Škola plivanja trajat će 20 sati, a Županija će za ovaj projekt iz svog proračuna u 2012. godini izdvojiti oko 150 tisuća kuna. Cijena škole plivanja iznosi 285 kuna po učeniku od čega Županija izdvaja 163 kune, dok ostalo sufinanciraju škole najčešće uz pomoć općina ili roditelja. Županija također financira prijevoz učenika i njihovih pratitelja na bazen.
Direktorica Martina Golčić kazala je da se ovaj projekt na bazenima „Cerine“ organizira već petu godinu za redom, a da je lani 95% polaznika škole plivanja pod stručnim vodstvom kineziologa naučilo plivati. Župan Koren je izrazio zadovoljstvo što se suradnja s tvrtkom Trg provodi, te se time u kontinuitetu omogućuje obuka neplivača na koprivničkim bazenima