PORA građane informirala o projektu Europe Direct Koprivničko-križevačke županije

Ispred prostora Gradske tržnice u Koprivnici, danas je u organizaciji PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije predstavljen projekt Europe Direct Koprivničko-križevačke županije. Predstavljanje je zamišljeno kroz druženje s građanima, a prisustvovali su i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te ravnateljica PORA-e Melita Birčić sa suradnicama.

Ravnateljica Birčić izrazila je zadovoljstvo što na području županije postoji centralna točka koja će se nadovezati na dugogodišnji rad PORA-e na pripremi i provedbi EU projekata, koja će služiti kao informiranje građana i javnopravnih tijela o aktualnostima u programima i natječajima Europske unije. Rad Centra odnosi se na intenzivno informiranje i uključivanje građana u sve ono što Europska unija danas radi i nudi, a organizirat će se niz okruglih stolova i panela koji će se baviti temama od europskog i lokalnog značaja. Projekt je vrijedan 145 tisuća eura, a ravnateljica Birčić zahvalila je županu Korenu na suradnji i podršci u svemu što rade.

Župan Koren je istaknuo kako je ponosan što je županijska ustanova PORA odabrana od strane Europske komisije kao partner koji će javnosti još više približiti europske politike i mogućnosti koje stoje na raspolaganju građanima te je dodao kao vjeruje da će svojim djelovanjem opravdati ukazano povjerenje.

Spomenimo i kako je ovaj Centar jedan je njih 420 koji rade na području EU, dok ih je na području Hrvatske deset. Mreža Europe Direct važna je kako bi građani doživjeli Europsku uniju u svom gradu, u svojoj županiji i tako bili kvalitetno informirani svim mogućnostima koje nudi.

Nakon posjeta štandu PORA-e, župan i zamjenik su se susreli  i s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem i zamjenicom Ksenijom Ostriž te su  obišli i druge štandove udruga na Zrinskom trgu koje su predstavile svoje programe u sklopu obilježavanja Dana grada Koprivnice.

Više informacije o projektu možete dobiti OVDJE.

 

Služba ureda župana