Ponovno uspješni koprivnički gimnazijski sportaši

Ovog su tjedna gimnazijski sportaši imali pune ruke posla. U ponedjeljak 11. travnja bili su domaćini poluzavršnice državnog prvenstva u rukometu za djevojke. Iako se gimnazijska ekipa nije kvalificirala na ovo natjecanje izgubivši na gradskom natjecanju od ekipe Srednje škole sa samo jednim golom razlike, gimnazijalci su se pokazali odličnim domaćinima. Rukometno natjecanje bilo je popraćeno nastupima koprivničkih mažoretkinja, plesne grupe "Ola la" i akrobacijama gimnazijskih cheearlidersica. Na državno natjecanje školskih sportskih klubova plasirala se ekipa Srednje škole iz Koprivnice, a podjelu pehara i priznanja svojom nazočnošću uveličale su rukometašice Podravke Vegete Sandra Nikčević i Dina Havić.

U srijedu 13. travnja atletska ekipa Gimnazije otputovala je u Varaždin na poluzavršnicu državnog prvenstva u atletici za djevojke i mladiće. U vrlo jakoj konkurenciji ženska ekipa plasirala se na treće mjesto sa samo pola boda zaostatka za drugoplasiranom ekipom iz Čakovca i 20 bodova iza prvoplasirane ekipe iz Varaždina. Ekipu je predvodio profesor Marijan Kuharić, a u njenom sastavu bile su Lucija Valent, Andrea Božić, Helena Bekčec, Jelena Dolenec, Nikolina Hlevnjak, Lora Žuliček, Nikolina Tvorić, Ines Fonjak, Maja Palfi, Mihaela Turek, Ines Sewer i Tena Matea Toth. Muška gimnazijska ekipa plasirala se na vrlo visoko drugo mjesto s 14 bodova zaostatka za prvoplasiranom ekipom iz Čakovca. Ekipu je vodila profesorica Marina Tomac-Rojčević, a odličan rezultat postigli su Anđelo Atlija, Igor Bubnjić, Filip Takač, Pejo Kuprešak, Dario Čanađija, Domagoj Rašan, Mario Bošnjak, Tihomir Kušević, Tomislav Međimorec, Lovro Kočila, Danijel Župan i Filip Haramija.

Sljedeće srijede 20. travnja gimnazijalci slave svoj Dan škole i Dan sporta. Nakon odigranih razrednih turnira u odbojci, košarci, nogometu i rukometu, igraju se i završnice, naravno, praćene plesom i navijanjem. Natjecanja su u muškoj i ženskoj konkurenciji pa se uz brojne ekipe na terenu očekuje i velik broj gledatelja jer će na taj dan Gimnazija biti domaćin svim učenicima osmih razreda koprivničkih osnovnih škola.

M. T. R.