Polaganjem vijenaca obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, ujedno i Dana hrvatskih branitelja na Florijanskom trgu u Koprivnici kod Spomenika hrvatskoj slobodi položeni su vijenci u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu uz svečani postroj MUP-a – Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Ispred Koprivničko-križevačke županije vijenac je položio zamjenik župana Ratimir Ljubić zajedno sa predsjednikom Županijske skupštine Željkom Pintarom i članom Županijske skupštine Ivicom Lukačem.

Nakon polaganja predsjednik Pintar istaknuo je kako „s ponosom slavimo obljetnicu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti  i Dana branitelja te zahvalnosti prema svima onima koji dali svoje živote za našu slobodu koju uživamo danas.“.

Zamjenik Ljubić kratko se osvrnuo na današnju obljetnicu naglasivši kako su „22 godine  prošle od veličanstvene akcije Oluja. Zahvala svim hrvatskim braniteljima na slobodnoj Hrvatskoj uz posebno poštovanje i sjećanje na sve žrtve i poginule branitelje koji su dali život za našu Domovinu.“.

Pored predstavnika Županije, počast svim braniteljima odali su i predstavnici izaslanstva Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji i županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Koprivnice te predstavnici Ministarstva oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova.

Služba ureda župana