Polaganje vijenaca u povodu Dana državnosti i Dana antifašističke borbe

U petak 22. lipnja izaslanstva Saveza antifašističkih boraca, Židovske općine, Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije polaganjem vijenaca su obilježila Dan antifašističke borbe. Vijenci su položeni u Koprivnici na Spomen području Danica, Gradskom groblju, Groblju palih boraca, Židovskom groblju i Pravoslavnom groblju. Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije su činili zamjenik župana Ivan Pal, te vijećnici u Županijskoj skupštini Marinko Bagarić, Stjepan Henezi i Helga Jug.

Županijska izaslanstva polaganjem vijenaca obilježila su i Dan državnosti 25. lipnja na grobljima u Koprivnici i Đurđevcu. U Koprivnici se tradicionalno u organizaciji Ureda državne uprave polaganjem vijenaca odaje počast hrvatskim braniteljima koji su položili živote na oltar Domovine. Uz predstavnike udruga branitelja, MUP-a, Grada Koprivnice i Ureda državne uprave vijence je položilo i županijsko izaslanstvo u sastavu: zamjenik župana Ivan Pal, te vijećnici Milan Bingula i Stjepan Henezi.

Organizator polaganja vijenaca na Gradskom groblju u Đurđevcu bio je Grad Đurđevac, a ispred Županije počast poginulima za domovinu odalo je izaslanstvo na čelu s predsjednicom Županijske skupštine Milicom Fuček.