Polaganje kamena temeljca za izgradnju školske zgrade i zdravstvene ambulante u Gregurovcu

U petak, 23. srpnja, s početkom u 10,00 sati župan Darko Koren položit će kamen temeljac za izgradnju nove školske zgrade i zdravstvene ambulante u Gregurovcu, Općina Sveti Petar Orehovec.

Školu u Gregurovcu (područnu školu OŠ Sveti Petar Orehovec) pohađaju 23 učenika u 2 razredna odjela, a nastava se odvija u potpuno neprimjerenim uvjetima, u prostorima ruševnog zadružnog doma. Mjesto Gregurovec nema ni adekvatnu ambulantu primarne zdravstvene zaštite, tako da je projektom predviđena njezina izgradnja u sklopu škole.

Ukupna neto površina predviđenog zajedničkog objekta iznosi 449,3 m2 od čega na školski prostor za rad u jednoj smjeni otpada 350,3 m2 (dvije učionice za kombinirane razredne odjele, prostor za rad „male škole“, čajna kuhinja, polivalentna dvorana i ostali prateći sadržaji). Na zdravstvenu ambulantu otpada 99 m2 (čekaonica, soba za prijem pacijenata, soba za pregled pacijenata i ostali sadržaji).

Investitor ove izgradnje je Koprivničko-križevačka županija, radove u vrijednosti od 3.539.187,25 kuna izvodit će poduzeće „Radnik“ Križevci, a projektantski i obračunski nadzor vršit će „Radionica arhitekture Franić“ Zagreb, što iznosi 49.815,00 kuna.