Podravski likovnjaci sudjelovali na likovnoj koloniji Hrvatskog lovačkog saveza u Podgariću

U vili Garić u Podgariću, pod pokroviteljstvom Hrvatskog lovačkog saveza prošlog je vikenda održana likovna kolonija čiji su organizatori Molvarski likovni krug i Lovački savez Koprivničko-križevačke županije. Na koloniji je sudjelovalo tridesetak autora iz Molvarskog likovnog kruga, Udruge “Peski-Art Đurđevac”, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, udruge “Kloštranska paleta”, likovne sekcije “Podravka 72”, udruge “Duga”, KU “Sveti Martin”.

Prilikom dolaska u Podgarić sudionike kolonije pozdravio je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak, a da sve funkcionira prema planu pobrinuli su se organizatori, predsjednik Molvarskog likovnog kruga Vladimir Ivančan i predsjednik Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije Nevenko Jakopović te osoblje vile Garić.

Likovnoj koloniji prisustvovali su i drugi čelnici Hrvatskog lovačkog saveza te Vojno-policijski kapelan i župnik u Peterancu vlč. Ozren Bizek. Slikari su stvarali i družili se te je nastalo tridesetak likovnih radova koji će ostati u fundusu Hrvatskog lovačkog saveza.

Služba ureda župana