Podravska banka u suradnji sa Županijom treću godinu zaredom uručila udrugama i ustanovama donacije u vrijednosti 40 tisuća kuna

U prostorijama Županijske uprave, u srijedu 18. prosinca održano je svečano uručivanje donacija Podravske banke d.d. u suradnji sa Županijom, čemu su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima te u ime Podravske banke član Uprave Daniel Unger i prokuristica Sanda Fuček Šanjić.

Ovo je treća godina zaredom kako se provodi zajednička humanitarna aktivnost Županije i Podravske banke prema organizacijama i udrugama humanitarnog i socijalnog karaktera s područja županije, s posebnim naglaskom na pomaganje djeci i socijalno osjetljivim društvenim skupinama.

Župan je tom prilikom istaknuo kako okupljanje ima plemeniti ciljem te pokazuje  odgovornost institucija prema zajednici.

„Ovo je naš već tradicionalan susret kojim udrugama želimo pokazati koliko cijenimo njihov rad te se odužiti putem donacija za sve one aktivnosti koje provode i kojima obogaćuju život cijele zajednice, a posebno najranjivijih skupina. Aktivnosti naših brojnih udruga su vrlo raznolike, a vas smo izdvojili kako bi vam odali zahvalnost i priznanje za sve što svakodnevno  činite. Iznimno poštujmo vaš rad i želimo vam da nastavite neumorno činiti dobro te da budete ustrajni u izgradnji boljeg i pravednijeg društva. Veliko hvala i našim partnerima i suorganizatorima ove svečanosti, Podravskoj banci što poslovnu suradnju koju imamo dugi niz godina svake godine na ovaj humanitaran način dodatno produbljujemo“, kazao je župan te svima uputio čestitku za Božić te uspješan rad u nadolazećoj godini.

Daniel Unger je u ime Podravske banke zahvalio Županiji na partnerskom odnosu te izrazio zadovoljstvo što se inicijativa pomaganja potrebitima nastavila i ove godine.

„Drago mi je da je ova aktivnost humanitarnih donacija postala tradicija te da smo je i ove godine bili u mogućnosti ponoviti. Nadam se da će se ona nastaviti i u narednim godinama, a vrlo nam je bitan i partnerski odnos sa Županijom kojoj doniramo sredstva jer ona ima najbolji uvid u potrebe zajednice i zna kako najbolje raspodijeliti pomoć potrebitima“, istaknuo je Unger te poželio svima sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane.

Ukupna sredstva od 40 tisuća kuna, koja će se utrošiti namjenski, prema iskazanim potrebama, u jednakim su iznosima raspoređena na osam udruga i organizacija.

U ime ustanova i udruga prisutnima se obratila predsjednica Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama „Latice“ Nevenka Fuchs koja je zahvalila na donacijama.

„Ovo je humani čin  koji će putem donacija omogućiti da i dalje vodimo brigu o najranjivijim skupinama jer društvo je zrelo i jako koliko je jaka i njegova najslabija karika. Hvala Županiji te Podravskoj banci što je u svoje poslovanje uključila i ovu humanu notu te nam pomaže svake godine. Ova nam sredstva znače vrlo mnogo, a to je ujedno i priznanje našeg rada kroz godinu. Uistinu dajemo sve od sebe da najranjivije skupine imaju život koji zaslužuju“, istaknula je Nevenka Fuchs.

Udruga „Latice“ svoju će donaciju utrošiti na adaptaciju prostora u Kampusu, koji su dobili na korištenje, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ će sredstva utrošiti na materijal za aktivnosti i prehranu korisnika poludnevnog boravka, dok će Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ donaciju koristiti za  troškove prijevoza osoba s intelektualnim teškoćama u poludnevni boravak.

Udruga za terapijsko jahanje „Osmijeh“ donacijom će financirati dio troškova programa terapijskog jahanja, a županijsko Društvo multiple skleroze donaciju će iskoristiti za troškove terapije ultrazvukom po Seltzeru za članove Društva. Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica donacijom će financirati nabavu senzornih ploča, a Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci donirana sredstva usmjerit će na nabavu glazbenih instrumenata. Odjel za učenike s teškoćama u razvoju đurđevačke Osnovne škole Grgura Karlovčana donaciju će utrošiti za nabavu potrebnih materijala i sredstava za rad izvannastavnih aktivnosti.

Služba ureda župana