Počinje izrada projektne dokumentacije za Obrtničku školu Koprivnica

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren potpisao je s direktorom tvrtke coARt d.o.o. Mirkom Patrčevićem u srijedu 5.siječnja u prostorijama Županije Ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju zgrade Obrtničke škole Koprivnica. Vrijednost obavljanja usluge projektiranja iznosi 713.400,00 kn s PDV-om, a financirat će se iz proračuna Koprivničko-križevačke županije i proračuna Grada Koprivnice za 2011. godinu u jednakim iznosima. Danas Obrtničku školu u Koprivnici pohađa 734 učenika u 22 različita obrazovna programa u zajedničkom prostoru sa Srednjom školom Koprivnica.

Župan Darko Koren je nakon potpisivanja Ugovora objasnio;“ Drago mi je što smo pokrenuli ovaj projekt jer je zbog prostorne skučenosti gotovo nemoguće organizirati normalan rad u ove dvije škole. Znam što znači kada nema adekvatnih prostora niti specijaliziranih praktikuma za održavanje praktične nastave pa ovom prilikom zahvaljujem svima onima koji rade u takvim uvjetima i trude se dodatnim angažmanom osigurati kvalitetu nastave.“

Zamjenik župana i predsjednik Odbora za izgradnju Ivan Pal je naglasio kako je ovo potpisivanje iznimno važno za strukovno školstvo te je podsjetio da je Obrtnička škola Koprivnica dobitnica brojnih nagrada, povelja i priznanja na nacionalnoj razini.

Sama realizacija projekta nove zgrade Obrtničke škole počela je u svibnju 2008. nakon čega je izrađen Idejni projekt te je osnovan Odbor za izgradnju Škole. Idejno rješenje je sukladno mišljenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH mijenjano pa danas uključuje prostor od 10.259.46 m2 neto što i dalje omogućava rad u jednoj smjeni.