Počeli javni radovi u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici

U Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, u utorak 25. svibnja, održana je konferencija za novinare u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Križevci. Cilj ove konferencije je bio prezentirati aktivnosti Hrvatskog zavod za zapošljavanje u provedbi Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja s posebnim osvrtom na program javnih radova. Upravo putem tog programa 127 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije uključeno je u različite radne aktivnosti od radova na uređenju javnih površina do održavanja skladišta i pomoći osobama s posebnim potrebama. Pročelnica HZZ-e Križevci Jadranka Čapalija upoznala je prisutne s trendom smanjena nezaposlenosti pa je tako broj nezaposlenih u odnosu na ožujak manji za 2,7%.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren pohvalio je inicijativu Zavoda u stalnom radu na rješavanju nezaposlenosti, ali i naglasio plemenitost takvih programa. Rekao je kako uz neizostavnu važnost osobnog dohotka možemo reći da je važno i dostojanstvo kojeg trajno nezaposleni dobivaju ovakvim aktiviranjem. Zamjenik župana Ivan Pal objasnio je kako i kroz srednje školstvo te pomoć pri oblikovanju obrazovnih programa Županija doprinosi dinamičnijem tržištu rada. Vesna Križan, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koja je ovim putem u svojoj ustanovi dobila šest novih djelatnika istaknula je kako se uvijek nađe dovoljno posla u segmentu svakodnevnog funkcioniranja Doma.

Novi zaposleni raditi će na poslovima pomoći u kuhinji, čišćenju, održavanju zelenih površina i prijevoza u bolnicu. Nakon konferencije župan sa suradnicima kratko je obišao Dom i proveo vrijeme u razgovoru s korisnicima, ali i novim djelatnicima.