Pisanici od srca dodijeljena zlatna povelja „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Grada Zagreba i Soundset mreže, u utorak, 22. veljače, u Zagrebu su svečano uručene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“. Za projekt „Pisanica od srca“ Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije dobila je Zlatnu povelju u kategoriji Ruralno-turistički projekti. Nagradu je primio zamjenik župana Darko Sobota.

Akciju „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ zajednički su pokrenuli Klub članova „Selo“ i „Hrvatski farmer“ u suradnji s Hrvatskom lutrijom. Ova akcija jedinstvena je po tome što se po prvi puta radilo ocjenjivanje najboljih programa i projekata u cilju očuvanja hrvatske izvornosti i stvaranja ruralnog turističkog proizvoda. Vrednovali su se programi i projekti u pet kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije i Tradicijska ruralna gastronomija.

U vrlo velikoj konkurenciji programa i projekata iz cijele Hrvatske „Pisanica od srca“ još se jednom potvrdila kao izuzetan i originalan projekt, što je prepoznala i valorizirala stručna ocjenjivačka komisija organizatora akcije.