Ovog vikenda Križni put mladih Varaždinske biskupije

U subotu 16. i nedjelju 17. ožujka održava se 13. po redu Križni put mladih Varaždinske biskupije, a mladi će prolaziti i župama Koprivničkog dekanata. Križni put organizira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, te se na njega prijavilo preko 800 ljudi starijih od 15 godina. Križni put traje dva dana i ove godine kreće od Reke, a prvi dan završava u župi sv. Nikole gdje će vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade služiti misu. Večerat će se i spavati u sportskoj dvorani koprivničke Srednje škole. U nedjelju ujutro kreće se od župne crkve sv. Antuna Padovanskog te će zadnja postaja biti župna crkva u Močilama gdje će završnu misu služiti varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak.

Trasa prvog dana duga je 25.1 km, a postaje su u župi Presvetog Trojstva (Reka), crkvi sv. Andrije (Jagnjedovac), župi bl. Majke Terezije (Starigrad), kod kapele Bezgrešnog Srca Marijina (Bakovčice), raspela u Štaglincu i u župi sv. Nikole biskupa (Koprivnica). Trasa 2. dana duga je 21 km, a postaje su u župi sv. Antuna Padovanskog (Koprivnica), župi bl. Alojzija Stepinca (Koprivnica), kod kapele Presvetog Trojstva (Herešin), u župi sv. Petra i Pavla ap. (Peteranec), župi sv. Ivana Krstitelja (Koprivnički Ivanec), na gradskom groblju sv. Duh (Koprivnica), u župi sv. Leopolda Bogdana Mandića (Koprivnica) i župi Uznesenja BDM (Močile).

Koprivničko-križevačke županija organizacijski je pomogla ovaj važan vjerski događaj, a aktivnostima će se u jednom dijelu priključiti i župan Darko Koren sa suradnicima.