Otvorene prijave na akciju „Poruke djece odraslima“

Koordinacijski odbor projekta „Koprivničko-križevačka županija – prijatelj djece“ poziva svu zainteresiranu djecu i njihove mentore da se uključe u tradicionalnu akciju Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske pod nazivom „Poruke djece odraslima“. Ovogodišnja akcija posvećena je mentalnom zdravlju djece, a započinje tijekom Dječjeg tjedna 2021. godine, odnosno 4. listopada i traje do 22. listopada 2021. godine.

Konvencija Ujedinjenih naroda o pravima djeteta definira pravo na izražavanje vlastitog mišljenja svakog djeteta, stoga se ovom akcijom nastoji potaknuti najmlađe na slobodno i kreativno izražavanje. Dječje poruke i crteži na teme mentalnog zdravlja djece će se predstaviti na godišnjem savjetovanju “Gradovi i općine-prijatelji djece”, te u digitalnim i tiskanim izdanjima Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Akcija je namijenjena djeci od 3 do 15 godina starosne dobi koja mogu samostalno ili uz pomoć mentora sudjelovati kroz pisane ili likovne poruke. Kod tekstualne poruke potrebno je naznačiti osnovne podatke o djetetu, kao što su ime, starosna dob ili razred te naziv i mjesto ustanove, dok na crtežima se prethodno navedeni podatci navode na poleđini.

Tekstualne poruke i likovni radovi šalju se na adresu:

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske

Amruševa 10/IV

10000 Zagreb

S naznakom: „Poruke djece odraslima 2021.“

Detaljne informacije o uvjetima Akcije možete pronaći u privitku, dok sa upitima se obratite na broj telefona 01 492 2959 ili na e-mail adresu: karolina@savez-dnd.hr.

Koprivničko-križevačka županija želi svojim najmlađima uspješnu izradu tekstualnih poruka i likovnih radova!

Poruke djece_2021._smjernice final

Foto: Ilustracija

Služba ureda župana