Otvorena nova zgrada Srednje škole u Križevcima

Velik broj gostiju i uzvanika prisustvovao je svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole „Ivan Seljanec“ u Križevcima, koje je održano u subotu, 16. travnja. Uz domaćine župana Darka Korena i gradonačelnika Križevaca Branka Hrga događaju su prisustvovali potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, ministar znanosti obrazovanja i športa Radovan Fuchs, saborski zastupnici Zvonimir Mršić i Stjepan Milinković, te mnogi drugi.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio ravnatelj škole Brunoslav Sabolek, a gradonačelnik Hrg zahvalio se Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa i Županiji na suradnji u realizaciji ovog školskog objekta. Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što je škola izgrađena u vrlo brzom roku, jer početak radova je obilježen u svibnju 2009. Na kraju su govorili ministar Fuchs i potpredsjednik Sabora Friščić, koji su se složili s činjenicom da je gradnja ovakvih objekata način na koji treba tražiti put izlasku iz krize. Novi školski objekt blagoslovio je župnik u župi Sv. Ane Krešimir Žinić.

Novootvorena Srednja škola izgrađena je na prostoru bivše vojarne, pri čemu se dio objekata rekonstruirao, a dio nadograđivao. U okviru ove investicije rekonstruiran je i bivši restoran vojarne koji je stavljen u funkciju za potrebe ugostiteljskih struka škole. Ukupno površina škole je 4.500 m², a omogućit će rad u jednoj smjeni za gotovo 500 učenika.

Ukupna vrijednost investicije je 42,5 milijuna kuna, te se radi o najvećoj investiciji u jedan školski objekt u povijesti Grada Križevaca. Sredstva su osigurana iz udruženih sredstava Svjetske banke i Državnog proračuna, proračuna Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca, te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.