Otvorena nova sportska dvorana u Đurđevcu

U srijedu, 13. travnja, održana je svečanost otvorenja nove školske sportske dvorane OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu. Uz velik broj gostiju, učitelja i školske djece događaju su prisustvovali i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, saborski zastupnik Stjepan Milinković, župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, te gradonačelnik Đurđevca Slavnko Gračan.

Prisutne je na početku svečanosti pozdravio ravnatelj Škole Martin Trepotec, a gradonačelnik Đurđevca Gračan u svom je govoru pohvalio zajedništvo Grada i Županije u gradnji nove dvorane. Župan Darko Koren je kazao da se u Đurđevcu realizira i niz drugih bitnih projekata, te se zahvalio svima koji pomažu u njihovoj realizaciji. 

Potpredsjednik Sabora Friščić je kazao da se u ovoj Županiji konstantno stvaraju europski uvjeti življenja, dok se u brojnim sredinama samo priča o tome. „U vremenima krize u Koprivničko-križevačkoj županiji se gradi i ulaže u školstvo, što će se višestruko vratiti.“ – kazao je Friščić i osvrnuo se na brojne objekte koji su izgrađeni ili se grade. Potpredsjednik Sabora je u pratnji župana, gradonačelnika i ravnatelja rezanjem vrpce dvoranu i otvorio, a đurđevački župnik Ozren Bizek je novu dvoranu blagoslovio.

Projekt gradnje i opremanja nove športske dvorane iznosio je 10,8 milijuna kuna, od čega je Županija izdvojila 9,3 milijuna kuna a Grad 1,5 milijuna kuna.