Otvorena nova škola i ambulanta u Gregurovcu

U Greugurovcu je u utorak 8. studenog svečano otvorena nova zgrada područne škole i ambulante. Novoizgrađena i opremljena zgrada škole i ambulante u Gregurovcu (OŠ Sveti Petar Orehovec) ima neto površinu 450 m2, od čega na školski prostor za rad u jednoj smjeni otpada 350 m2. Školski prostor čine dvije učionice za kombinirane razredne odjele, prostor za rad „male škole“, čajna kuhinja, polivalentna dvorana i drugi prateći sadržaji. Zdravstvena ambulanta obuhvaća čekaonicu, sobu za prijem pacijenata i sobu za pregled pacijenata sa ostalim sadržajima ukupne površine 100 m2.

Investitor ove izgradnje i opremanja bila je Koprivničko-križevačka županija, pri čemu su radovi financirani iz sredstava namjenskog kredita u iznosu od 3,8 milijuna kuna, a školska oprema je nabavljena državnim decentraliziranim sredstvima u iznosu od 244 tisuće kuna. Opremu za ambulantu u vrijednosti 74 tisuće kuna financirao je županijski Dom zdravlja. Radove je izvodilo poduzeće „Radnik“ d.d. Križevci, a nadzor je obavljala  „Radionica arhitekture Franić“ Zagreb.

Svečanom otvorenju u Gregurovcu uz brojne su goste prisustvovali dosadašnji potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, saborski zastupnik Stjepan Milinković, državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić, župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal, te predstavnici susjednih općina i Grada Križevaca, Ureda državne uprave, kao i brojni uglednici iz javnog i kulturnog života.

Ravnatelj Škole Stjepan Lučki i načelnik Općine Franjo Poljak u svojem su obraćanju posebno zahvalili potpredsjedniku Sabora Friščiću i župana Korenu na iznimnom trudu kojeg su uložiti kako bi se realizirao ovaj projekt. Josip Friščić istaknuo je kako je to samo nastavak strategije intenzivnog razvoja ruralnih sredina koje uz ovakav standard ipak ostaju naseljene. Posebno priznanje župan Koren dao je i nastavnicima koji su do sada radili u Gregurovcu te rekao da je i njihov uporni rad i nastojanje da dobiju novu zgradu pravi primjer zalaganja za lokalnu sredinu.

U kulturnom programu sudjelovali su svi učenici ove male područne škole, a novu zgradu svečano je otvorio Josip Friščić.