Otvoren novi tokarski praktikum u Obrtničkoj školi

Jučer, 14. listopada u Obrtničkoj školi u Koprivnici otvoren je praktikum opremljen novim tokarskim CNC strojevima koji su nabavljeni za računalno upravljanje tokarilicom koji će uvelike poboljšati kvalitetu vježbi iz stručnih predmeta za zanimanje tokar.

Svečanom otvorenju prisustvovali su koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal, gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva gđa. Tihana Kraljić – ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo i g. Darko Horvat- ravnatelj Uprave za obrt te mnogi drugi ugledni gosti.

Otvaranje praktikuma bila je i prilika da se prisutnima predstavi novi ravnatelj Obrtničke škole Ratimir Ljubić – Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva je u zadnje dvije godine iz programa bespovratnih sredstava dalo 200.000 kuna. Mi smo za 140.000 kuna opremili kabinet sa CNC strojevima, a za 60.000 kuna smo kupili šest kompleta multimedijalne opreme koji će se podijeliti voditeljima aktiva da se unaprijedi nastava iz strukovnih predmeta,

Ravnatelj se također pohvalio i projektom „Dobri dusi starine u sklopu programa Leonardo da Vinci koji je pokrenut uz pomoć Agencije za mobilnosti i programe EU i prvi puta se na ovaj način provodi u našoj Županiji. On obuhvaća obavljanje stručne prakse trojice učenika ( Florijana Krivošije, Tomislava Zormana i Svena Škarića ) u trajanju od tri tjedna u tvrci Haushalten e.V. u Leipzigu.

G. Ratimir Ljubić zahvalio se Gradu Koprivnica, koprivničkom udruženju Obrtnika, Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije što prate učenike u deficitarnim zanimanjima i redovito daju stipendije, za neka zanimanja koja nisu toliko atraktivna, a potrebna su u našem gradu.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić poslije nedavnog razgovora s premijerkom Jadrankom Kosor dobili su odgovor na izrađeni projekt za izgradnju nove zgrade Obrtničke škole i sad se radi na njegovoj doradi.

Grad Koprivnica je osigurao zemljište i oslobodio građevinu naknada tako da se nadaju da će se ubrzo početi i osiguravanje sredstva za gradnju škole.