Osnovna škola u Novigradu Podravskom predstavila učionicu u prirodi i obnovljenu terasu

Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek danas su prisustvovali predstavljanju novoizgrađene sjenice i obnovljene terase u sklopu Osnovne škole prof. Blaža Mađera u Novigradu Podravskom.

Obnovu terase vrijednu 85 tisuća kuna financirala je Koprivničko-križevačka županija kao osnivač škole, a sjenicu koja je zamišljena i kao učionica u prirodi financirala je Općina Novigrad Podravski s 45 tisuća kuna. Ovim će se objektima podići kvaliteta obrazovnih uvjeta za učenike i nastavnike, kao i estetski doprinijeti vizuri same školske zgrade i okoliša.

Ravnateljica škole Lidija Peroš zahvalila je Županiji na podršci i pomoći u svim aktivnostima te je ujedno predstavila planove i projekte za naredno razdoblje, a zahvala se pridružio i predsjednik Općinskog vijeća Novigrad Podravski Zlatko Makar.

Zamjenik Ljubić izrazio je zadovoljstvo novouređenim prostorima, u kojima će jednako uživati i učenici i nastavnici, te je naglasio kako je temeljni zadatak svake županije ulaganje u obrazovanje i briga o potrebama škola.

Kroz suradnju s ravnateljima i prosvjetnim djelatnicima te kroz investicije, Županija osigurava najbolje uvjete za školarce, dodao je zamjenik Ljubić, zahvalivši na suradnji i Općini. Kako bi djeci i nastavnicima još više uljepšali boravak u školi, Županija će financirati i uređenje okoliša raznim biljkama.

Spomenimo i kako škola posjeduje certifikat međunarodne Eko-škole, a djelatnici škole već godinama predano rade na podizanju svijesti među učenicima o zaštiti okoliša te zbrinjavanju i razvrstavanju otpada.

U sklopu svečanosti otvorenja, učenici su za goste i uzvanike priredili i bogat kulturno-umjetnički program kojim su kroz pjesmu, glazbu, ples i recitacije predstavili dio svojih aktivnosti koje provode u sklopu nastave.

 

Služba ureda župana