Osnovana podružnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Koprivničko-križevačke županije

Nakon dogovora postignutog na Stručnom vijeću ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije i preporuke Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i sport u Rasinji je u utorak 17. travnja osnovana podružnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Koprivničko-križevačke županije. Uvodno se okupljenima obratio ravnatelj škole u Rasinji Krunoslav Belaj, a sastanku se pridružio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal.

Zamjenik župana Pal je istaknuo važnost učeničkog organiziranja i uključivanje u zadruge te pohvalio inicijativu ravnatelja i prosvjetnih djelatnika. O zadaćama i ciljevima učeničkog zadrugarstva govorila je tajnica HUUZ-a Blanka Dragojević, a u raspravu se uključila i predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje Snježana Hranić.

Donesen je zaključak o ustroju podružnice u našoj Županiji, a za voditelja je izabran Krunoslav Havaić. Trenutno je u Koprivničko-križevačkoj županiji šest zadruga pri osnovnim školama (Rasinja, Novigrad Podravski, Virje, Ferdinandovac, Gornja Rijeka, Sveti Ivan Žabno), a očekuje se da će se nakon osnivanja podružnice zadruge formirati i u drugim osnovnoškolskim ustanovama u Županiji.