Općina Virje svečanom sjednicom obilježila Dan općine i blagdan svetog Martina

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u srijedu, 11. studenoga je obilježen Dan općine Virje i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Martina. Svečanoj sjednici, kojoj je prisustvovalo tridesetak uzvanika i koja je održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama,  ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Prije svečane sjednice u župnoj crkvi sv. Martina održano je euharistijsko slavlje koje je u zajedništvu sa svećenicima Virovskog dekanata predvodio fra Zdravko Tuba, nakon čega su uzvanici u dvorani novoobnovljenog Društvenog doma prisustvovali sjednici koju je otvorio predsjednik Vijeća  Mladen Mesarov. Uzvanicima se obratio načelnik Mirko Perok koji je kazao kako je unatoč okolnostima zbog pandemije koronavirusa Općina ostvarila nekoliko značajnih projekata od kojih su najvažniji završetak obnove pješačke staze u Ulici Mitrovica u Virju i unutarnje uređenje Društvenog doma u Virju. Do kraja godine, dodao je načelnik Perok, će biti obavljena i obnova krovišta na zgradi budućeg hostela u Virju te na Društvenom domu u Donjim Zdjelicama.

Godinu smo započeli smo vrlo ambiciozno, usvajanjem proračuna Općine nešto većim od 40 milijuna kuna. Zbog novonastale situacije sve planirano nismo ostvariti, ali smo vrijeme iskoristili za dobru pripremu za naredno razdoblje. Kulturne, sportske i društvene aktivnosti odvijale su se u manjem obujmu, no nastavili smo s brigom za mještane starije životne dobi, pomažemo mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja u što smo u tri godine uložili 2,5 milijuna kuna, financijski pomažemo naše učenike i studente, poduzetnike i poljoprivrednike. Mnogo je planova i projekata pred nama, za iduću godinu planiramo proračun u iznosu od 42,2 milijuna kuna. Općina Virje spremna za kandidiranje i povlačenje sredstava iz EU fondova u novom financijskom razdoblju“, zaključio je načelnik Perok zahvalivši Županiji na odličnoj suradnji i pomoći u realizaciji projekata.

Župan je u svom obraćanju čestitao svim mještankama i mještanima Dan Općine i svetkovinu svetog Martina te zahvalio na suradnji, partnerstvu i prijateljskom odnosu koje Općina iskazuje već dugi niz godina. „Općina Virje je perjanica i najbolji primjer  uspješnosti i modela kako se treba upravljati lokalnom samoupravom na dobrobit svih mještana općine. Imate sjajnu perspektivu i predispoziciju za uspjeh, čestitamo od srca na svemu što je napravljeno i sretni što smo kao potpora za provođenje projekata i programa  i mi sudjelovali u vašim naporima da ovaj kraj učinite još prosperitetnijim. Svojim predanim radom  doprinosite razvoju cjelokupne županije i želim vam da se to nastavi i u budućnosti u kojoj nas vjerujem očekuje bolje i zdravije vrijeme te realizacija brojnih projekata koje planirate“, istaknuo je župan u govoru.

 Čestitkama se u ime načelnik općina priključila i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski koja je istaknula Općinu Virje kao uzor brojnim drugim općinama te poželjela nastavak odlične suradnje i realizaciju velikog broja programa kroz iduću godinu.

U sklopu svečane sjednice su dodijeljena i javna priznanja Općine . Zlatnu plaketu Općine dobili su Marica Počepan, dugogodišnja članica Kulturno – umjetničkog društva Zvirišće iz Šeomovaca za područje kulture, Goran Matoničkin, predsjednik županijske i općinske Vatrogasne zajednice , Danica Vedriš, udomiteljica iz Virja za područje brige o djeci i humanitarnog rada te Mirko Antoljak, ultramaratonac iz Virja, Saša Rukelj, nogometaš iz Virja i Ženski košarkaški klub Podravac za područje sporta čiji se predsjednik Robert Čimin u ime nagrađenih zahvalio na dodjeljenim priznanjima.

Izvor fotografija: podravski.hr

Služba ureda župana