Općina Sveti Ivan Žabno svečano proslavila svoj Dan

Na obiteljskom izletištu Novak u Cepidlaku održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Sveti Ivan Žabno, kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te suradnici.

Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Krešimir Habijanec, koji je podsjetio okupljene kako je u posljednje dvije godine održano 15 radnih i dvije svečane sjednice. Također je istaknuo kako proračun Općine iznosi 31 milijun i 870 tisuća kuna, a posebno su istaknuta dva kapitalna projekta financirana sredstva EU: izgradnja dječjeg vrtića vrijedna 7,5 milijuna i sanacija odlagališta otpada Trema Gmanje vrijedna 10 milijuna kuna.

U svom obraćanju načelnik Općine Nenad Bošnjak istaknuo je kako je dosad asfaltirano oko 5 kilometara nerazvrstanih cesta, a u planu je još 3 u ovoj godini.

U suradnji sa ŽUC-om u tijeku su radovi od općinskog središta prema Laništu, a na isti način modernizirali smo cestu u Cirkveni. Uredili smo sva dječja igrališta u sklopu škole, izgradili 50 tonsku vagu, uredili središte mjesta te postavili pametnu klupu. Također smo završili sva planirana uređenja na vatrogasnim i društvenim domovima, uredili smo i sam kružni tok kao i zgradu Općine te zgradu kina.“, kazao je načelnik Bošnjak te dodao kako je kandidiran i projekt vodospreme Trema u suradnji s Vodnim uslugama d.o.o. Križevci, a za što je odobreno 3 milijuna kuna te su odobrena sredstva od 360 tisuća kuna od Ministarstva graditeljstva za nabavu komunalne opreme.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić pohvalio je brigu načelnika i Općine za mlade, a posebno za mlade obitelji te je spomenuo ulaganja Županije u školsku infrastrukturu i ravnomjerni razvoje. Uz čestitke povodom Dana Općine, poručio je kako će Županija i nadalje biti na raspolaganju za svu potrebnu pomoć i podršku.

Uzvanicima su se obratili i križevački gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, saborski zastupnik Damir Felak, saborski zastupnik Branko Hrg te predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec.

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su javna priznanja Općine Sveti Ivan Žabno. Nagrada Općine Sveti Ivan Žabno dodijeljena je hrvatskoj nogometnoj reprezentativki Leonardi Balog, učenicima OŠ “Grigor Vitez koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a to su Petra Burić s mentoricom Ljerkom Čeredar, ženskoj šahovskoj ekipi s mentorima Tomislavom Majićem i Predragom Uremovićem, nižem zboru OŠ “Grigor Vitez”  s mentoricom Višnjicom Radić te košarkaškoj ekipi 5. i 6. razreda s mentoricom Magdalenom Markešić te streličarima Josipu Topolovcu i Mihaelu Borošak. Zahvalnica Općine Sveti Ivan Žabno dodijeljena je Stjepanu Šofiću, a nagrada za životno djelo dodijeljena je Tomislavu Majiću.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr