Općina Novo Virje svečano proslavila svoj Dan

Na Praznik rada, 1. svibnja, uz bogat program i svečanu sjednicu Općinskog vijeća, Općina Novo Virje proslavila je svoj Dan. Svetoj misi i svečanoj sjednici prisustvovali su predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, kao i brojni načelnici općina, saborski zastupnici te drugi gosti.

Predsjednik Pintar mještanima je uputio čestitke povodom Dana Općine i blagdana sv. Josipa Radnika, ujedno zaželjevši realizaciju svih projekata i daljnju korektnu suradnju sa Županijom.

Načelnik Općine Branko Mesarov podnio je godišnje izvješće o provedenim aktivnostima te najavio planove za budućnost. Promjenom Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave Općini su povećani prihodi, što joj je omogućilo financiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije i vlastitog udjela u provođenju projekata.

Načelnik je istaknuo kako je u protekloj godini izgrađena pješačka staza na groblju dužine 600 metara čime je građanima povećana dostupnost grobnih mjesta, vrijednost radova bila je gotovo 400 tisuća kuna, a financirali su ih Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Županija te Općina. Županija je sufinancirala i nabavu kanti za miješani otpad, kao i nabavu opreme i radova za dječja igrališta područnih škola u Crncu i Drenovici.

Općina je jedan od partnera u projektu ZAŽELI “Brižne žene Podravske” zajedno sa općinama Ferdinandovac, Molve i Podravske Sesvete, dok je Općina Kalinovac nositelj projekta. Ukupna vrijednost projekta je 3.083.630,35 kuna, a projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Preko tog projekta u Općini su zaposlene dvije radnice koje brinu o ukupno 12 korisnika pomoći u kući.

U sklopu proslave Dana Općine održan je i prigodni kulturno-umjetnički program.

Služba ureda župana