Općina Hlebine proslavila svoj Dan

Zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal prisustvovali su proslavi Dana Općine Hlebine koja je održana prošlog petka, 12. rujna u Društvenom domu u Hlebinama.

Proslava je započela svečanom sjednicom Općinskog vijeća, a prigodnim govorom uzvanicima se najprije obratio predsjednik Općinskog vijeća Marijan Hontić koji je pozdravio uvažene goste, a mještanima čestitao Dan Općine.

Općinska načelnica Božica Trnski u svom je govoru istaknula kako se Općina unatoč recesijskim vremenima dobro razvija, te najavila kako će se to i nastaviti u narednom razdoblju. Osvrnula se na investicije u vrijednosti 1,7 milijuna kuna koje su ostvarene u posljednjih godinu dana. Od većih investicija treba istaknuti asfaltiranje ulice u Gabajevoj Gredi, dio Ulice Krste Hegedušića, rekonstrukciju zgrade Pošte i renovaciju Društvenog doma. Prema riječima Općinske načelnice, planira se prenamjena kuće Krste Hegedušića u predškolsku ustanovu, a taj je projekt kandidiran za sredstva iz europskih fondova.

Nakon održane svečane sjednice otvorene su izložbe Društva likovnih umjetnika „Rifnik“ iz Šentjura (Slovenija) i Udruge hlebinskih slikara i kipara naive. Za zabavni dio programa pobrinuli su se Kulturno umjetničko društvo „Hlebine“ i „Najstareši hlebinski tamburaši“.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.