Okrugli stol o poljoprivredi održan u Križevcima

Na okruglom stolu raspravljalo se o stanju i mjerama unapređenja hrvatske poljoprivrede u svjetlu pristupa u EU

U Velikoj vijećnici Grada Križevaca održan je u utorak 26. ožujka Okrugli stol „Aktualna pitanja hrvatske poljoprivrede u pristupu europskoj Uniji“ u organizaciji Zavoda za znanstveno-istraživački rad HAZU.

Prisutnima se u ime Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti uvodno obratio voditelj Zavoda akademik Franjo Tomić, istaknuvši svoje zadovoljstvo da je nakon nedavnog  svečanog otvorenja i formalno Zavod počeo sa konkretnim radom i to upravo ovim predavanjem na temu poljoprivrede. Akademik Tomić zahvalio je i saborskom zastupniku i gradonačelniku Branku Hrgu na  značajnom doprinosu koji je dao kako bi upravo Križevci dobili Zavod za znanstveno-istraživački rad HAZU-a.

Na okruglom stolu raspravljalo se o  stanju  i mjerama unapređenja hrvatske poljoprivrede u svjetlu pristupa u EU o čemu je govorio akademik Tomić, koji je istaknuo nekoliko smjernica za poboljšanje stanja u poljoprivredi: okrupnjavanje posjeda, navodnjavanje, razvoj ekološke poljoprivrede, stvaranje brand proizvoda, proizvodnja biomase te obrazovanje proizvođača.

Ispred Koprivničko-križevačke županije događaju je prisustvovao pročelnik Denis Maksić.