Održavaju se XI. Križevački pedagoški dani

U velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima danas se održavaju XI. Križevački pedagoški dani. Tema ovogodišnjeg okupljanja djelatnika u prosvjeti je ”Zdravlje u školskom okruženju”. Organizator događaja je Hrvatski pedagoški književni zbor iz Križevaca (HPKZ), a škola domaćin je križevačka Osnovna škola Ljudevita Modeca.

Na otvaranju Križevačkih pedagoških dana, učenici OŠ Ljudevita Modeca izveli su prigodan glazbeno-recitatorski program, nakon čega je sve prisutne ispred škole domaćina pozdravio ravnatelj Dražen Bokan. Pozdravnim govorima prosvjetarima su se također obratili tajnik križevačkog HPKZ-a Mladen Tenodi, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, zamjenik župana Ivan Pal i saborski zastupnik Nevio Šetić koji je službeno i otvorio događaj.

Zamjenik župana Pal u svom se govoru osvrnuo na aktualnu situaciju u školstvu i sve teškoće prosvjetarskog poziva. Istaknuo je kako se koprivničko-križevački djelatnici u školstvu dobro nose sa svakodnevnim problemima, te ih je pozvao da u ovim kriznim vremenima budu ustrajni i optimistični. Kazao je da Županija trenutno provodi brojne projekte u školstvu, što se prije svega odnosi na opremanje škola i ulaganje u standard. Najavio je skoro otvorenje nove Obrtničke škole u Križevcima, kao jedne od najmodernijih u Županiji.

Nakon otvorenja započeo je radni dio skupa, u sklopu kojeg će se cijeli dan održavati predavanja i radionice.