Održano natjecanje iz poznavanja prometnih propisa za djecu s poteškoćama u razvoju – „Ja u prometu“

U petak, 01. lipnja 2012. g., u organizaciji Odjela policije, COOR „Podravsko sunce“ i Savjeta za sigurnost cestovnog prometa Koprivničko-križevačke županije, održano je natjecanje iz poznavanja prometnih propisa za djecu s poteškoćama u razvoju – „Ja u prometu“.

Na natjecanju je sudjelovalo 5 ekipa: COOR „Podravsko sunce“, COOR Križevci, OŠ „Grgura Karlovčana“ iz Đurđevca, COOR Koprivnica, V. OŠ Bjelovar i COOR Virovitica. Svaka ekipa imala je 5 članova.

Natjecanje je bilo podijeljeno na tri cjeline – Prometni kviz  i prometne igre (slagalica prometni znak, igra „sastavi bicikl“, igra „opremi prometnog policajca“) i poligona za pokazivanje motoričkih vještina. 

Na natjecanju su medaljama nagrađeni najbolji natjecatelji u Prometnom kvizu, te su tako zlatne medalje osvojili Stevana Vujasinović (COOR „Podravsko sunce“ i Josip Trtenjak (COOR Križevci“, srebrnu medalju su osvojili Martina Horvat (COOR Križevci) i Aleksandra Vujasinovć (COOR „Podravsko sunce“, dok je bronačnu medalju osvojio Nikola Gal (COOR „Podravsko sunce“).

Na natjecanju je najviše znanja i vještina pokazala ekipa COOR-a „Podravsko sunce“ iz Koprivnice koja je osvojila zlatni pehar, dok su ostale ekipe osvojile srebrne pehare. Sve ekipe su kao nagradu dobile dječje filmove  „Koko i duhovi“ i „Duh u močvari“.

Svi sudionici Natjecanja izrazili su zadovoljstvo dobrom organizacijom i načinom na koji su djeca pokazala svoje znanje kroz igru.

Mirela Škvorc, PU koprivničko-križevačka