Održani 25. Hlebinski susreti pčelara

Povodom obilježavanja blagdana zaštitnika pčelara – Svetog Ambrozija, u Hlebinama su u nedjelju, 12. prosinca održani tradicionalni 25. Hlebinski susreti pčelara. Manifestacija je održana u organizaciji Pčelarske udruge „Lipa“ Koprivnica te uz pomoć Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskog pčelarskog saveza, Općine Hlebine i župe Svete Katarine.

Nakon okupljanja u Društvenom domu u Hlebinama gdje su se prigodnim riječima obratili predsjednik Udruge Zdenko Lončarić, općinska načelnica Božica Trnski i zamjenik župana Ratimir Ljubićuslijedio je odlazak procesije u Crkvu Sv. Katarine, gdje je održana sveta mina i posveta zastave Reda Sv. Ambrozija čiji je kum ispred Koprivničko-križevačke županije bio zamjenik Ljubić. Održan je i obred prijema novih članova u Red Sv. Ambrozija, a manifestacija je završila okruglim stolom na temu „pčelarenje- izazov današnjice“ na kojem su pčelari razmijenili iskustva i problematiku s kojom se susreću u proizvodnji meda.

Svečanosti su uz brojne pčelare prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Andjelko Belec i pročelnik UO za  gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac  te drugi gosti i uzvanici.

Izvor fotografija:podravski.hr

Služba ureda župana