Održana tribina «Još nešto o mobbingu…»

Budući da Povjerenstvo za ravnopravnost spolova ima široku mrežu suradnika i otvoreno je za prijedloge i inicijative, tako je na tom tragu organiziralo tribinu pod nazivom «Još nešto o mobbingu…». O toj temi se dosta govori, ali se još uvijek malo zna.

Poznata je definicija mobbinga: to je engleski izraz za zlostavljanje na radnom mjestu, specifični oblik ponašanja na radnom mjestu, kojim jedna osoba ili skupina njih sustavno psihički (moralno) zlostavlja i ponižava drugu osobu, s ciljem ugrožavanja njezina ugleda, časti, ljudskog dostojanstva i integriteta, sve do eliminacije s radnog mjesta. Zlostavljana je osoba bespomoćna, u nemogućnosti je da se obrani. Takve se aktivnosti odvijaju najmanje jednom tjedno, tijekom najmanje šest mjeseci.

Upravo s ciljem upoznavanja javnosti s ovom problematikom pozvani su kompetentni stručnjaci-predavači: prim.mr.sc. Elvira Koić, spec.psihijatrije i Ivan Hranj, pravnik Udruge mobbing, koji su govorili o svim aspektima mobbinga, dali konkretne savjete te odgovarali na pitanja.

Pored toga je javnost upoznata s adresom Udruge mobbing gdje se mogu prijaviti konkretni slučajevi, ali i dobiti odgovarajuća stručna pomoć. Posebno je istaknuta kako i PZRS stoji na raspolaganju kao svojevrsna poveznica svima kojima je potrebno.

Predsjednica PZRS-a: Verica Rupčić