Održana svečana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

Prošlog je vikenda u Varaždinu održana svečana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Kao što je istaknuo domaćin, župan Radimir Čačić, u posljednjih godinu dana pokrenuti su EU projekti vrijedni više od 700 milijuna kuna, a pozdrave i čestitke tom su prilikom uputili izaslanik Predsjednice RH Damir Bajs, izaslanik Predsjednika Vlade RH Predrag Štromar te izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Anđelko Stričak.

Na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja te je tako izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić proglašen počasnim građaninom Varaždinske županije, dok je nagrada za životno djelo uručena Jagodi Kralj Novak, kazališnoj, filmskoj i televizijskoj glumici. Nagrada za iznimna postignuća dodijeljena je Glazbenoj školi Varaždin, a nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije dobili su Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo, DVD Visoko te Lidija Horvat-Dunjko. Nagrade su dodijeljene i učenicima koji su na međunarodnim natjecanjima u znanju i sportu te na glazbenoj olimpijadi postigli odlične rezultate i osvojili medalje.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Varaždinska županija