Održana redovna i izborna skupština Udruge Peski – Art Đurđevac

U petak 04. ožujka 2022. u domu “Mladen Markač” na Peskima u Đurđevcu održana je redovna godišnja i izborna skupština udruge “Peski-Art Đurđevac”.

Osim brojnih članova udruge skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Grada Đurđevca g.Hrvoje Janči, u ime Mjesnog odbora Peski Mirjana Mišulin, koja je i predsjednica Udruge žena Grada Đurđevca, predsjednik Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca Tomo Jozek, a u ime prijateljske Kulturne udruge “Sveti Martin” iz Dubrave predsjednik Dražen Milenković koji je i član “Peski-Arta”, dopredsjednik iste udruge Damir Glad te predstavnici sponzora i prijatelji udruge.

Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Franjo Mihočka, a nakon usvojena Dnevnog reda Skupštinu je vodilo izabrano radno predsjedništvo, Branko Cestar kao predsjednik te Ivana Hadžija i Irena Prilika kao članice.

Na Skupštini su podnesena izvješća i to Izvješće o radu koje je podnio predsjednik udruge Franjo Mihočka, Izvješće o financijskom poslovanju koje je podnio blagajnik Krunoslav Kranjec, te Izvješće Nadzornog odbora koje je podnjela članica NO Željka Mihočka. U izvješću o radu video prezentacijom prikazan je cjelokupni bogat rad i aktivnosti koje su članovi udruge “Peski-Art Đurđevac” odradili u 2021. godini. Udruga se zaista ima čime pohvaliti, sa vlastitim projektima Likovne radionice “Peski-Art Đurđevac” i manifestacije “Podravina svojemu generalu” koju već tradicionalno priprema u čast oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu i generala Mladena Markača, a tu su i promocija zaštićenim nematerijalnih kulturnih dobara, izložbe pisanica “Uskrsu ususret” i božićnih jaslica “Božiću ususret”. Uz te vlastite projekte udruga je bila i suorganizator pojedinih drugih priredbi i manifestacija te sudjelovala na preko 30 značajnih aktivnosti. Sve aktivnosti odrađene su aktivnostima svih članova udruge, a uz najmanja moguća materijalnaa sredstva. Izvješća su jednoglasno i usvojena.

Nakon prihvaćanja izvješća Skupština je dala razrješnicu dosadašnem vodstvu i s obzirom da je skupština i redovna izborna, izabrala vodstvo Udruge za sljedeće četiri godine. Za predsjednika udruge ponovno je izabran Franjo Mihočka, za dopredsjednika Zdravko Šabarić, a za tajnika Branko Cestar. Za članove Upravnog odbora izabrane su Ivana Hadžija, Renata Kovačić, Ljubica Cestar i Đurđica Franjić, a za članove Nadzornog odbora Verica Babec, Željka MIhočka i Zorica Vidaković. Blagajnik će i u narednom razdoblju biti Krunoslav Kranjec.

Nakon izbora vodstva Udruge, Skupština je potvrdila Izmjene Plana i programa rada koji je i za 2022. godinu bogat i ambiciozan, a podržala je i financijski plan.

Potom su se Skupštini obratili gosti, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je čestitao na izboru vodstvu udruge, ali i na realizaciji bogatog programa koji je udruga odradila ističući vrijednost vlastitih programa, kao i oblike surdnje koje udruga potiče i ostvaruje sa drugim udrugama i institucijama u Gradu Đurđevcu, ali i mnogo šire. Predstavnica Mjesnog odbora Peski i predsjedica udruge žena Grada Đurđevca također je čestitala na svemu i istaknula podršku i partnerstvo i u narednom razdoblju, dok je predsjednik Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca istaknuo dobru dosadašnju suradnju dvaju udruga i poželio istu takvu i u budućem radu.

Pod točkom razno Skupštini je predstavljen novi član udruge, poznati slikar naive iz Molvi Đuro Jaković te su podijeljene članske iskaznice članovima koji su se učlanili u prethodnom razdoblju.

Nakon radnog dijela Skupštine nastavljeno je druženje uz glazbeno iznenađenje “Dravske pajdaše” koji su skupštinare iznenadili svojom glazbenom podrškom.

Izvor: Peski Art Đurđevac

Služba ureda župana