Održana likovna kolonija „Sveta Ana 2021.“

U malom pitoreksnom đurđevačkom prigradskom naselju Svetoj Ani u prekrasnom ambijentu hladovine oraha i uz šum kolotura vodenice, u subotu, 24. lipnja 2021. obilježeni su Dani Svete Ane. U sklopu proslave održana je i likovna kolonija “SVETA ANA 2021.” na kojoj je sudjelovalo i 13 članova udruge “Peski-Art Đurđevac”. Likovne radove koji će ukrašavati društvene prostorije MO Sveta Ana izradili su Verica Babec, Mirko Horvat, Mirko Markešić, Nadica Markov, Vesna Martinjak, Dražen Milenković, Petar Petrović, Ivan Rođak, Marija Stipan, Zdravko Šabarić, Đuro Škurdija, Pero Topljak i Franjo Mihočka.

Sudionike likovne kolonije pozdravili su domaćini, predsjednik Mjesnog odbora Sveta Ana  Veljko Miletić koji je koloniju i otvorio te predsjednica udruge žena “Svetojanke”  Natalija Miletić. Likovnu koloniju posjetili su gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Matija Bažulić, direktor TZ Grada Đurđevca Mario Fuček, pomoćnica direktora ureda TZ Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev  te brojni mještani i njihovi gosti koji su došli na Dane Svete Ane.

Na Danima Svete Ane predstavila se svojim kreativnim radovima na štandu i članica udruge “Peski-Art Đurđevac”, Zorica Vidaković.

U sklopu Dana Svete Ane održan je i Dan zlevanke, biciklijada od središta Đurđevca do Svete Ane, te promocija pjesme o Svetoj Ani “Selo moje malo” autora Đure Zidara Zitka kojem su domaćini u znak zahvale i sjećanja poklonili likovni rad “Vodenica” predsjednika udruge “Peski-Art Đurđevac” Franje Mihočke.

Domaćini su za sve posjetitelje priredili zakusku i osvježenje te čuvenu svetojansku zlevanku, a za dobro raspoloženje brinuo se Franjo Barić u pratnji svog glazbenog sastava.

Izvor: Udruga Peski Art Đurđevac

Služba ureda župana