Održana konstituirajuća sjednica Savjeta za civilno društvo

U četvrtak, 23. listopada u prostorijama Županije održana je konstituirajuća sjednica Savjeta za civilno društvo Koprivničko-križevačke županije. Na početku sjednice, prisutnima se obratio predsjednik Županijske skupštine Damir Felak koji je ukratko predstavio zadaće i ciljeve Savjeta.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Skupštine koji je sazvao sjednicu održan je izbor predsjednika i zamjenika Savjeta. Od sedam članova Savjeta za predsjednicu je izabrana predstavnica udruga Sonja Hlebar, a za njezinu zamjenicu predstavnica upravnih tijela Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder-Vlahinja. Ostali članovi Savjeta su Branka Cuki, Marina Gregurek, Damir Hudelist, Nada Šešić, i Robert Vulić.

Riječ je preuzela novoizabrana predsjednica koja se ukratko predstavila i objasnila što očekuje od rada Savjeta. U nastavku sjednice članovi su raspravljali o budućem radu i donijeli nekoliko zaključaka o prvim aktivnostima usmjerenim na donošenje plana aktivnosti Savjeta. Ti zaključci odnose se na bolje definiranje zadaće Savjeta, donošenje poslovnika o radu i izradu strategije razvoja civilnog društva koja će biti sastavni dio Županijske razvojne strategije. Između ostalog, istaknuto je kako je osnivanje Savjeta bitan korak ka unapređenju suradnje Koprivničko-križevačke županije i organizacija civilnog društva.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.